Etkinliklerimiz

5 Ocak Bilişim Zirvesi

TAU Mühendisleri ve URC kulüpleri olarak yüzyüze gerçekleştirdiğimiz Bilişim Zirvesi’ndeki konuşmacılarımız Amerika’dan (San Francisco/Silikon Vadisi’nden) katılım gösterdi. Konuşmacılarımız alanlarında uzman kişiler olup Google, Facebook, ORACLE, IBM, Avast, Erricson, Palantir  gibi şirketlerde çalışmış; Stanford, Brown, San Francisco State University gibi okullarda yüksek lisans/doktora yapmıştır. Etkinlikte Silikon Vadisi’ndeki şirketlerin işe alım kriterleri gibi önemli bilgileri öğrendik.

11-12-13 Mayıs Kariyer Zirvesi: Berlin​

Etkinliğimizde Almanya ve Türkiye’nin en büyük sanayii ve hizmet şirketlerinden ve dünya çapında hizmet veren şirketlerden katılım gösteren konuşmacıların kariyerleri ve sektör hakkındaki konuşmalarına aktif katılım gösterme ve bu konuşmacılarla yakın iletişim kurma şansı elde ettik.
 Aynı zamanda çok katmanlı hazırladığımız etkinlik planı sayesinde ayrı salonlarda mülakat simülasyonlarına katılabilme, case study, cv hazırlama gibi atölyeleri ile fiziksel pratik yapabilme imkanları sunduk.

7-10 Aralık Otomotiv ve Girişimcilik Zirvesi

TAÜ Mühendisleri ve Dart Society’ nin hazırladığı zirvenin ilk ayağında hibrit ve elektrikli araçları, otomotiv sektörünün geleceğini sektörünün öncü şirketleri Bosch, Doğuş Otomotiv, Tofaş ile birlikte aynı sahnede konuştuk. İkinci ayağında ise Koç Üniversitesi’nde ING Bank, Ikas, Turkcell, BiLira, Social ComQuant, Kriko, Academy Club ve Eda Sevaioğlu Tan’ın katılımlarıyla gerçekleşen, girişimcilikte gündem konuların konuşulduğu ve konuşmacılarımızın kariyer yolculukları ile bize ilham oldukları bir etkinlik gerçekleştirdik.

3-4-5 Mayıs 2023 Kariyer Zirvesi

Türk Alman Üniversitesi Kariyer Merkezi ve okulumuzun farklı kulüpleriyle gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde, Mercedes-Benz Otomotiv, Al-Kor, PwC, TUSAŞ, Deloitte, Mercedes-Benz Türk, Doğuş Otomotiv, BSH, Tırsan, Adesso, Mondelez International şirketlerinin katılımıyla Türkiye’de Oyun Sektörü, Girişim: Sen, Dijital Sönüşüm ve Gelecek temalı dört farklı panelle birlikte katılımcılarımıza farklı alanlardaki kariyer fırsatlarını görme fırsatı sunmuş olduk.

18 Ekim 2023 Atölye: Münih

Üniversite öğrencilerini sektörün öncü şirketler olan Mercedes – Benz Türk, Bosch, Doğuş Otomotiv, Türk Havacılık Uzay Sanayii ve Mercedes – Benz Otomotiv ile atölyeler ve tea talk’larda buluşturduk. Sınırlı kontenjan bulunan bu etkinliğimizde mülakat simülasyonu ve Assessment Center atölyeleriyle öğrencileri iş dünyasına hazırlanışlarına yardımda bulunduk. Tea Talk’larda ise şirketleri tanıma, staj imkanlarını öğrenme ve daha ayrıntılı soru sorma imkanıyla şirketten gelen profesyonel isimlerle bir araya geldik.

14 Aralık 2023 Yapay Zeka ve Dijital Dönüşüm Zirvesi

Her sene niş alanlarda düzenlediğimiz zirvelere bu sefer yapay zeka ve dijital dönüşümle devam ettik. Üniversite öğrencilerini sektörün öncü şirketleri olan Bosch, Türk Hava Yolları, Türk Havacılık Uzay Sanayii ve Webtures ile buluşturarak şirketlerin bu alanlarda yaptıkları projeleri ve bu teknolojileri kullandıkları alanları keşfettik. Stant alanlarında şirketlerden gelen uzmanlarla birlikte birebir konuşma fırsatıyla birlikte katılımcılarımızın sorularını sorabilecekleri bir ortam yarattık.

Mezunlar ile Kariyer Sohbetleri

Türk Alman Üniversitesi mezunları ile buluştuğumuz bir etkinlik. Farklı ülkelerde, şirketlerde ve alanlarda çalışan mezunlarımızın kariyer yolculuklarını dinliyor, Türk Alman mezunu olmanın getirilerini öğreniyoruz.

Profesyonellerle Kariyer Sohbetleri // Sektör 101

Alanında profesyonel isimlerle buluştuğumuz bu etkinlikte niş bir alanda çalışan profesyonellerle buluşuyoruz. Bu buluşmada hem o şirket hakkında hem de sektör hakkında merak edilen soruların sorulduğu bir etkinlik.